{{::langctrl.mainTitle}}

{{::langctrl.countryTitle}}

{{langctrl.choosenCountry}}

{{::langctrl.langTitle}}

{{langctrl.choosenLanguage}}

GRATIS FORSENDELSE OG ENKEL RETUR

PERSONVERNERKLÆRING

LES DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN NØYE FØR DU BRUKER DENNE NETTSIDEN

Hos ECCO respekterer vi privatlivet ditt og derfor er alle selskaper i ECCO og KRM-gruppen av selskaper («ECCO- og KRM-partnere") forpliktet til å beskytte all informasjon som identifiserer eller er i stand til å identifisere et individ ("personopplysninger") som de samler inn, bruker og/eller har tilgang til.

 

Hvordan personopplysningene samles inn, brukes og deles avhenger av hvilke ECCO- og KRM-partnere du samhandler med, og hvordan. 

 

Denne nettsiden, no.ecco.com, er gitt og kontrollert av KRM AG med dets registrerte adresse på Rothusstrasse 17, 6331 Hünenberg, Sveits (heretter kalt «vi», «oss» og «vår»).

 

Med denne personvernerklæringen vil vi sørge for at du får tilstrekkelig informasjon om innsamlingen og behandlingen av personopplysningene dine, her inkludert slik informasjon vi er forpliktet til å gi i henhold til gjeldende personvernregelverk, her inkludert EUs forskrift nr. 1 2016/679 the General Data Protection Regulation, personvernforskriften (“GDPR”). 

 

Denne personvernerklæringen suppleres med annen informasjon du mottar fra oss eller en annen ECCO- eller KRM-partner og andre vilkår og betingelser som gjelder for dette nettstedet, eller som du har samtykket til som en del av samhandling med oss eller en annen ECCO- eller KRM-partner.

Vi ønsker alltid å motta kommentarer og tilbakemeldinger fra deg som kunde.

  • 1. KONTAKTDETALJENE VÅRE

    Behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger som er forklart her er KRM AG med dets registrerte adresse på Rothusstrasse 17, 6331 Hünenberg, Sveits, med mindre annet er nevnt her. Se avsnittene nedenfor for å lese mer om hvordan du kontakter oss.

    • 1.1 Identiteten til behandlingsansvarlig(e) og den utpekte representanten for behandlingsansvarlig

      Med mindre annet er spesifisert, er den juridiske enheten som er ansvarlig for innsamling og behandling av personopplysningene dine i henhold til denne personvernerklæringen («behandlingsansvarlig»): 

       

      KRM AG
      Rothusstrasse 17
      6331 Hünenberg
      Sveits
      E-post:
      legal@krm.ag

       

      KRM AG har utnevnt nedenstående representant til å opptre på vegne av behandlingsansvarlig innen EU. Oppnevnte representant skal, i tillegg til eller i stedet for behandlingsansvarlig, være kontaktperson for tilsynsmyndigheter og de registrerte knyttet til problemstillinger relatert til behandlingansvarliges behandling av personopplysninger.

       

      ECCO Holding A/S

      Industrivej 5

      6261 Bredebro

      Danmark

      e-post: legal@ecco.com.

      Telefon: +45 7491 1625

    • 1.2 Kontaktdetaljene våre

      Hvis du har noen spørsmål eller ønsker å komme i kontakt med oss, ber vi deg om å kontakte oss gjennom kundeservicerepresentantene vårepå følgende måter;

       

      E-post:                    kundebehandling@ecco.com

      Telefon                   +47 21 98 45 70     

      Brev:                       KRM (POLAND) Sp. z o.o., Bokserska 66A, 02-690 Warszawa, Poland attn..: Customer Care

    • 1.3 Kontaktinformasjon til personvernombud

      Vårt utnevnte personvernombud kan kontaktes på følgende måter;

       

      E-post:                    legal@ecco.com

      Phone:                   +45 7491 1733

      Brev:                       ECCO Holding A/S, Legal Department, Industrivej 5, 6261 Bredebro, Denmark attn.: DPO

  • 2. SLIK BRUKER VI INFORMASJONSKAPSLER OG PERSONOPPLYSNINGENE DINE

    Når du samhandler med oss, samler vi inn personopplysninger om deg og bruker dem til ulike formål, for eksempel til å drive dette nettstedet, slik at du kan benytte deg av de ulike tjenestene våre, her inkludert nettbutikken vår, registrering som mottaker av nyhetsbrev, opprette kontoer hos oss, kontakte kundeservicerepresentantene våre, etc. Vi bruker også personopplysningene dine til å evaluere og vurdere de personlige interessene og preferansene dine for å personliggjøre nettsideopplevelsene dine og forbedre tjenestene våre, samt tilby deg tjenester som er bedre tilpasset interessene og preferansene dine.

     

    Hvis du blir bedt om å oppgi informasjon, er det opp til deg om du vil gjøre det. Informasjonen kan imidlertid være nødvendig av lovmessige, kontraktsmessige eller praktiske årsaker. Vi vil alltid tydelig angi om informasjonen er obligatorisk. Hvis du avstår fra å utlevere opplysninger som vi anser som obligatoriske, kan det hende at vi ikke kan tilby deg de tjenestene du har bedt om (for eksempel å registrere deg som mottaker av nyhetsbrev, opprette en konto eller foreta kjøp gjennom nettbutikken vår, etc.). 

     

    For å bidra til å personliggjøre og kontinuerlig forbedre tjenestene våre og kommunikasjonen vår med deg, for eksempel gjennom nyhetsbrevene, kan vi ved behov spørre deg om de personlige interessene dine, demografiske data eller erfaringen din med produktene og tjenestene våre. Denne tilleggsinformasjonen er alltid frivillig, men vi setter pris på ditt bidrag ved å oppgi den.

     

    Hvordan vi samler inn og bruker personopplysningene dine, avhenger av hvordan du samhandler med oss, og hvilke tjenester du benytter. 

     

    Vi, som alle andre ECCO- og KRM-partnere, behandler dine personopplysninger i tråd med gjeldende personvernregelverk og har derfor implementert det vi mener er passende tekniske og organisatoriske sikkerhetsforanstaltninger for å beskytte disse personopplysningene mot uautorisert eller ulovlig behandling og mot utilsiktet tap, ødeleggelse eller skade.

     

    Hvis du ser avsnittene nedenfor, kan du lese mer om hvordan vi samler inn og behandler personopplysningene dine i ulike situasjoner, her inkludert de generelle kategoriene av personopplysninger som behandles; kilden til personopplysningene som vi ikke direkte mottar fra deg; formålene personopplysningene behandles for samt det juridiske grunnlaget for behandlingen.

    • 2.1 Cookie Information

    • 2.2 Når du er registrert som mottaker av nyhetsbrev.

      Du har muligheten til å registrere deg som mottaker av informasjon via e-post og tekstmeldinger (SMS) om ECCOs produkter (sko, vesker og tilhørende tilbehør) tjenester, konkurranser og kampanjer fra oss og andre ECCO- og KRM-partnere ("Nyhetsbrev"). Klikk herfor en oversikt over alle relevante ECCO- og KRM-partnere. Listen over relevante ECCO- og KRM-partnere oppdateres kontinuerlig ved endringer.

       

      Vi vil kun sende deg nyhetsbrev og annet markedsføringsmateriale, dersom dusærskilt har samtykket til å motta nyhetsbrev fra oss. 

       

      Hvis du registrerer deg som mottaker av nyhetsbrev enten via et av våre nettsteder, i en av Brick & Mortar ECCO-butikkene drevet av en KRM-partner eller på en annen måte, vil du bli bedt om å oppgi nødvendig informasjon om deg selv. De nødvendige personopplysningene vi trenger er ditt for- og etternavn samt e-postadresse (“Nyhetsbrevregistreringsdata”). Disse personopplysningenebrukes til  å oppnå formålet med registreringen din, sjekke gyldigheten av e-postadressen og å sende deg relevante nyhetsbrev. Vi kan ikke registrere deg som mottaker av nyhetsbrev med mindre du gir oss denne informasjonen.

       

      Du har også muligheten til å gi oss ytterligere informasjon enn den nødvendige informasjonen som kjønn, skostørrelse og telefonnummer. Det er valgfritt å oppgi slik tilleggsinformasjon. Hvis du oppgir tilleggsinformasjon, vil det hjelpe oss med å forbedre tjenestene og tilbudene våre til deg.

       

      Det juridiske grunnlaget for å sende deg nyhetsbrev er GDPR-artikkel 6(1) a), dvs, samtykket du har gitt under registrering for å motta nyhetsbrev.

       

      Du kan alltid trekke tilbake samtykket til å motta nyhetsbrev etc. og avmelde deg fra en e-post- eller SMS-liste ved å følge instruksjonene i e-poster, SMS-meldinger eller annen kommunikasjon du mottar fra oss. Se også AVSNITT 5 (RETTIGHETENE DINE, HVORDAN DU KAN TREKKE TILBAKE SAMTYKKENE DINE OG AVREGISTRERE DEG).

       

      Nyhetsbrevene våre inneholder såkalte sporingspiksler. En sporingspiksel er en miniatyrgrafikk innebygd i slike e-poster, som sendes i HTML-format for å aktivere loggfilopptak og -analyse. Dette muliggjør en statistisk analyse av nettbaserte markedsføringskampanjer. Basert på den innebygde sporingspikselen, kan vi se om og når en e-post ble åpnet av mottakeren, og hvilke lenker i e-posten mottakeren klikket på («Nyhetsbrevsporingsdata»). Vi bruker slike nyhetsbrevsporingsdata til å utføre generell markedsundersøkelse og for å optimalisere distribusjonen og bruken av nyhetsbrev. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 6(1) f), vår berettigede interesse er å forstå kundens atferd og interesser, og å sikre effektiv markedsføring og reklame for ECCOs produkter og tjenester.

       

      Vi vil også bruke nyhetsbrevsregistreringsdata, tilleggsinformasjon og nyhetsbrevsporingsdata til å utføre generell markedsundersøkelse og skreddersy eller forbedre nettstedene og tilbudene våre. Vi kan også koble disse dataene til andre personopplysninger om deg til profileringsformål for å kunne personliggjøre nettstedopplevelsene, tilpasse innholdet til fremtidige nyhetsbrev for å bedre samsvare med interessene dine og gi deg personlige tilbud. Se også AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL).

    • 2.3 Når du har en MIN ECCO-konto.

      Når du oppretter en MIN ECCO-konto hos oss, blir du bedt om å oppgi visse grunnleggende opplysninger for å opprette og administrere kontoen. De nødvendige personopplysningene inkluderer for- og etternavn, kjønn, e-postadresse og passord («Kontoregistreringsdata»). Hensikten er å opprette MIN ECCO-kontoen og gjøre den tilgjengelig for deg. Vi kan ikke opprette en konto og gjøre den tilgjengelig for deg, med mindre du gir oss den nødvendige informasjonen.

      Registrer deg ved hjelp av Facebook: Hvis du har registrert deg med Facebook-kontoen din, har du samtidig gitt oss tilgang til å samle inn og bruke informasjonen fra Facebook, for eksempel e-post, passord, fornavn, etternavn, fødselsdato, land, språk og annen informasjon som finnes i den offentlige Facebook-profilen din, inkludert sider, videoer, annet innhold eller annonser du liker, deler, ser eller klikker på. Facebook-profilinformasjonen vil bli brukt til den forespurte registreringen, innloggingen på kontoen din og ytterligere for å skreddersy eller forbedre nettstedene og tjenestetilbudene våre, inkludert tilbudene våre til deg. Hvis du vil begrense mengden informasjon som tredjeparter, inkludert oss, kan få tilgang til, anbefaler vi sterkt at du endrer personverninnstillingene i Facebook-profilen din.  

       

      Vær også oppmerksom på at Facebook samler inn informasjon om deg når du bruker Facebook-kontoen din til å logge inn. For mer informasjon om hvordan Facebook samler inn og bruker personopplysningene dine, klikk her.  

       

      Registrer deg ved hjelp av Google: Hvis du har registrert deg ved hjelp av Google-kontoen din, har du samtidig gitt oss tilgang til å samle inn og bruke informasjonen fra Google, for eksempel e-post, passord, fornavn, etternavn, fødselsdato, land, språk og annen Google-kontoinformasjon du har latt tredjeparter få tilgang til. Google-profilinformasjonen vil bli brukt til den forespurte registreringen, innloggingen på kontoen din og ytterligere for å skreddersy eller forbedre nettstedene og tjenestetilbudene våre, inkludert tilbudene våre til deg. Hvis du vil begrense mengden informasjon som tredjeparter, inkludert oss, kan få tilgang til, anbefaler vi sterkt at du endrer personverninnstillingene i Google-kontoen din.  

       

      Vær også oppmerksom på at Google samler inn informasjon om deg når du bruker Google-kontoen din til å logge inn. For mer informasjon om bruk av Google-kontoen din som innlogging, klikk her.

       

      Du kan også gi oss annen tilleggsinformasjon enn den informasjonen vi harangitt som nødvendig. Slik tilleggsinformasjon omfatter alder, fødselsdato, informasjon om familie, skostørrelse, frakt- og faktureringsadresse og annen demografisk informasjon eller informasjon om interessene og handlevanene dine. Du kan også sende inn personopplysninger om andre personer (for eksempel informasjon om barn, ektefelle, venner etc.). Hvis du sender inn personopplysninger om andre personer, garanterer du at du har informert disse personene om innleveringen og har mottatt deres forutgående samtykke til dette og til vår bruk av disse i samsvar med denne personvernerklæringen. 

       

      Det er valgfritt å oppgi slik tilleggsinformasjon.

       

      Du kan bruke MIN ECCO-kontoen din til å administrere kontodataene dine og gi oss tilleggsinformasjon, noe som vil hjelpe oss med å forbedre tjenestene og tilbudene våre til deg. Du vil også ha tilgang til visse kundedata om tidligere kjøp, returer osv.

       

      For å gi deg en bedre service i Brick & Mortar ECCO-butikkene som drives av KRM-partnerne våre, vil ansatte i disse ECCO-butikkene ha tilgang til MIN ECCO-kontodataene dine (inkludert for- og etternavn, e- postadresse, kundedataog annen tilleggsinformasjon du har oppgitt til oss), hvis du identifiserer deg selv for personalet enten ved å oppgi e-post, navn eller telefonnummer.  ECCO-butikkene kan bruke dataene til å betjene deg, og kan på vegne av oss registrere informasjon om besøket ditt, for eksempel datoen for besøket, detaljer om kjøp, returer osv.

       

      Vi anbefaler at du holder MIN ECCO-kontodataene dine oppdaterte til enhver tid.

       

      For å gi deg økt sikkerhetsnivå på Internett, kan tilgangen til personopplysningene dine på enkelte deler av nettstedene våre være beskyttet med et passord du selv velger. Vi anbefaler på det sterkeste at du ikke oppgir passordet ditt til noen andre. Vi vil aldri spørre deg om passordet ditt i uoppfordret kommunikasjon.

       

      Det juridiske grunnlaget for behandlingen beskrevet ovenfor i denne delen er GDPR-artikkel 6(1) a) dvs. samtykket du gav da du opprettet kontoen.  

       

      Du kan administrere og slette MIN ECCO-kontoen din ved å logge deg på kontoen din. Se også AVSNITT 5 (RETTIGHETENE DINE, HVORDAN DU SKAL TREKKE TILBAKE SAMTYKKENE DINE OG AVREGISTRERE DEG).

       

      Vi vil også bruke personopplysningene dine til å utføre generell markedsundersøkelse og analyse for å skreddersy og forbedre nettstedene og tilbudene våre. Vi kan også koble dine MIN ECCO-kontodata til andre personopplysninger om deg til profileringsformål for å kunne personliggjøre nettstedopplevelsene og gi deg personlige tilbud (f.eks. bursdagsgavekort, tilbud i din foretrukne eller brukte ECCO-butikk, etc.).  Se også AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL).

       

      Vær oppmerksom på at vi ikke vil bruke din e-post og telefon etc. til å sende deg nyhetsbrev med mindre du har gitt et uttrykkelig samtykke til å motta slike nyhetsbrev.

    • 2.4 Når du bruker ECCO-nettbutikken vår

      Du kan handle ECCO-produkter via nettbutikken vår. Kjøpene gjennom nettbutikken på no.ecco.com gjøres fra KRM (Norge) ASmed dets registrerte adresse på Youngstorget 4, 0181 Oslo, Norge. Behandlingen av personopplysningene dine relatert til bruk av nettbutikken er imidlertid under vår kontroll.

       

      Når du handler eller forsøker å handle på denne nettsiden eller på noen av de andre nettsidene våre, behandler vi personopplysningene dine, inkludert navn, e-post, frakt- og faktureringsadresse, detaljer om de kjøpte produktene og annen informasjon som er nødvendig for det formålet å fullføre kjøpet og leveringen av de kjøpte produktene til deg («Online kundedata»).  Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er GDPR-artikkel 6(1) b) dvs. at behandlingen er nødvendig for utførelsen av en kontrakt som du er part av eller for å iverksette tiltak før du inngår en kontrakt.  

       

      Betalinger: For å administrere betalinger på denne nettsiden har vi integrerte løsninger fra følgende leverandør av nettbetalingstjenester: Altapay A/S, Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg, Danmark (Heretter kalt «Nettbetalingsjenesteleverandør»). Når du har valgt betalingsmåte, overfører vi automatisk personopplysningene til nettbetalingstjenesteleverandøren. Denne overføringen er nødvendig for betalingsbehandlingen. Dataene vil også bli brukt til forebygging av svindel. Personopplysningene som sendes til nettbetalingstjenesteleverandøren inkluderer: fornavn, etternavn, frakt- og faktureringsadresser, kundedata, e-postadresse, IP-adresse, telefonnummer, mobilnummer og annen informasjon som er nødvendig for betalingsbehandling. Du oppgir kredittkortopplysningene dine direkte til nettbetalingstjenesteleverandøren, som deretter vil overføre nødvendige data til de relevante kredittkortbyråene for identitets- og kredittverdighetskontroll og betalingsbevis. Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er GDPR-artikkel 6(1) b) dvs. at behandlingen er nødvendig for utførelsen av en kontrakt som du er part av eller for å iverksette tiltak før du inngår en kontrakt. 

       

      Automatisert svindelkontroll: Når du legger inn en bestilling via nettbutikken vår, utfører vi automatiserte svindelkontroller for å minimere risikoen for å bli utsatt for bedragerisk oppførsel og misbruk av kredittkort etc. For dette formålet bruker vi personopplysningene dine, inkludert navn, e-post, leveringsadresse, faktureringsadresse, kredittkortnummer, utløpsdato, sikkerhetskode og kjøpsadferd for automatisert beslutningstaking uten menneskelig inngrep til å avgjøre om det er risiko for at vi blir utsatt for bedragerisk oppførsel og misbruk av kredittkort etc. Kjøpet vil ikke bli fullført ved mistanke om bedragerisk oppførsel. Hvis kjøpet nektes og du vil motsette deg dette, kontakter du vår kundeservice i henhold til AVSNITT 1 (VÅRE KONTAKTDETALJER). Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er GDPR-artikkel 6(1) f) vår berettigede interesse er å forebygge og beskytte oss og tredjeparter mot svindel, misbruk av tjenester og hvitvasking av penger.   

       

      Returer: Hvis du returnerer noen varer til oss, behandler vi personopplysningene dine, inkludert online-kundedataene som er nødvendige for å administrere returforespørselen og returnere pengene dine. Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er GDPR-artikkel 6(1) b) dvs. at behandlingen er nødvendig for utførelsen av en kontrakt som du er part av og GDPR-artikkel 6(1) f) vår berettigede interesse, dvs. å tilby kundeservice. 

       

      Vi bruker også online-kundedataene, informasjon om hvilke varer du har lagt i handlekurven uten å handle disse, returer osv. for generelle markedsundersøkelsesformål og til å skreddersy eller forbedre nettsidene og tilbudene våre. Vi kan også koble disse dataene til andre personopplysninger om deg til profileringsformål for å kunne personliggjøre nettstedopplevelsene, og til å gi deg personlige tilbud. Se også AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL).

    • 2.5 Når du besøker Brick & Mortar ECCO-butikkene våre

      Du kan besøke Brick & Mortar ECCO-butikkene som drives av KRM-partnerne våre uten å oppgi noen opplysninger om deg selv. 

       

      Elektronisk kvittering: Vi tilbyr deg en elektronisk kopi av fakturaen din via e-post når du handler i en av ECCO-butikkene drevet av KRM-partnerne våre. Hvis du benytter deg av denne tjenesten, vil vi beholde e-postadressen din sammen med en kopi av fakturaen for å kunne tilby deg denne tjenesten, og senere kan du hente en kopi av denne dersom du må dokumentere et kjøp. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 6(1) f) vår berettigede interesse, dvs. å tilby kundeservice.

       

      Vi vil ikke bruke e-posten din til å sende deg nyhetsbrev eller annet markedsføringsmateriale, med mindre du spesifikt har registrert deg som mottaker av våre nyhetsbrev.

       

      Når du har en MIN ECCO-konto: For å gi deg en bedre service i Brick & Mortar ECCO-butikkene som drives av KRM-partnerne våre, vil ansatte i disse ECCO-butikkene få tilgang til MIN ECCO-kontodataene dine (inkludert for- og etternavn, e-postadresse, kundedata og annen tilleggsinformasjon du har oppgitt til oss), hvis du identifiserer deg selv for personalet enten ved å oppgi e-post, navn eller telefonnummer.  ECCO-butikken kan bruke dataene til å betjene deg, og ECCO-butikkene kan på våre vegne registrere informasjon om besøket ditt, for eksempel datoen for besøket, detaljer om kjøp, returer osv. («Offline-kundedata”). Det juridiske grunnlaget for behandlingen som er beskrevet i denne delen, er GDPR-artikkel 6(1) a) dvs. samtykket du har gitt under opprettelse av kontoen. Se også AVSNITT 2.3 (NÅR DU HAR EN MIN ECCO-KONTO) og AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL).

       

      Når du har registrert deg som mottaker av våre nyhetsbrev: Hvis du har registrert deg som mottaker av våre nyhetsbrev, og har valgt å identifisere deg i ECCO-butikken, f.eks. ved å oppgi navn, e-post eller telefonnummer, kan ECCO-butikken på våre vegne registrere informasjon om besøket, for eksempel datoen for besøket, detaljer om kjøp, returer osv. («Offline-kundedata»). Se også AVSNITT 2.2 (NÅR REGISTRERT FOR NYHETSBREV) og AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL).

    • 2.6 Når du kontakter oss gjennom kundeservice, etc.

      Når du kontakter oss enten gjennom en av kundeservicerepresentantene våre eller e-post med en kommentar eller spørsmål, vil vi beholde og bruke informasjonen til å besvare forespørselen din. Du kan bli bedt om å oppgi ytterligere informasjon som identifiserer deg, for eksempel navn, e-postadresse, telefonnummer og land for at vi skal kunne svare på spørsmålene dine osv. Vi kan også trenge annen informasjon, som er nødvendig for åbesvare forespørselen din. Det er alltid opp til deg hvilken informasjon du ønsker å oppgi. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis vi ikke har tilstrekkelig informasjon til å behandle forespørselen din, kan det hende at vi ikke kan imøtekomme denne. Det juridiske grunnlaget for denne behandlingen er GDPR-artikkel 6(1) f) dvs. våre berettigede interesse til å tilby kundeservice, forstå kundeadferd og interesser og etablere, utøve og/eller forsvare juridiske krav.  

       

      Vi kan også be om annen informasjon, inkludert helsedata, biometriske data eller spesielle kategorier av data, hvis du har rettet et krav mot oss, og informasjonen er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare kravet. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 9(1) f) dvs. at behandlingen er nødvendig for å etablere, utøve eller forsvare rettslige krav.

    • 2.7 Når du deltar i konkurranser og undersøkelser etc.

      Noen ganger har du mulighet til å delta i konkurranser, undersøkelser, etc. Hvis du velger å delta, vil du bli bedt om å gi oss visse opplysninger. Slike opplysninger avhenger av den spesifikke konkurransen eller undersøkelsen etc., men kan omhandle navn, e-post, alder, kjønn, informasjon om familie, skostørrelse, annen demografisk informasjon eller informasjon om interessene og handlevanene dine. Vi bruker denne informasjonen til å arrangere konkurranser eller undersøkelser etc., men vi bruker den også til generelle markedsundersøkelser og til å skreddersy eller forbedre nettsidene og tilbudene våre. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 6(1) a) dvs. samtykket du har gitt, når du velger å delta i konkurransen eller undersøkelsen, etc.

       

      Vi kan også knytte personopplysninger som er innhentet gjennom deltakelse i en konkurranse eller undersøkelse mv. til andre personopplysninger om deg og benytte disse til profilering som beskrevet i AVSNITT 2.8 (PROFILERING FOR MARKEDSFØRINGSFORMÅL)

    • 2.8 Profilering for markedsføringsformål

      Hvis du har identifisert deg selv for oss, for eksempel ved å handle, opprette en konto eller gi oss ditt navn, e-postadresse eller telefonnummer, kan vi koble sammen personopplysningene vi har samlet inn om deg iht. avsnittene ovenfor, inkludert data samlet inn gjennom bruk av våre nettsider, nyhetsbrevsporingsdata, navn, e-post, telefonnummer, adresser, Facebook-profilinformasjon, Google-kontoinformasjon, informasjon fra deg om demografi, interesser og preferanser (f.eks. kjønn, fødselsdato, skostørrelse, familiesituasjon, produktpreferanser etc.), online- og offline-kundedata inkl. informasjon om hvilke varer du har lagt i handlekurven uten å handle disse, returer og kundeserviceinteraksjoner. Hensikten med dette er å utføre generell markedsføringsundersøkelse inkl. kundeanalyse og kundesegmentering og statistikk. Vi kan videre bruke informasjonen til å evaluere og vurdere de individuelle interessene og preferansene dine for å personliggjøre shopping- og nettstedopplevelsene dine og optimalisere tjenestene du mottar fra oss og våre partnere. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 6(1) f), vår berettigede interesse er å forstå kundens atferd og interesser, samt å sikre effektiv markedsføring og annonsering for ECCOs produkter og tjenester.

       

      Hvis du har registrert deg for som mottaker av våre nyhetsbrev, vil vi også bruke personopplysningene dine til å tilpasse innholdet i nyhetsbrev for å bedre samsvare med interessene dine og gi deg personlige tilbud. Det juridiske grunnlaget for dette er GDPR-artikkel 6(1) a), dvs. samtykket du har gitt under registrering for å motta nyhetsbrev.

       

      Hvis du er uenig og vil motsette deg dette, kan du kontakte oss i henhold tilAVSNITT 1 (VÅRE KONTAKTDETALJER), og vi vil da slutte å bruke personopplysningene dine til profilering for markedsføringsformål.

  • 3. SLIK DELER VI PERSONOPPLYSNINGENE DINE MED ANDRE

    For å gjøre tjenestene våre tilgjengelige for deg, gi deg forespurte tjenester og støtte og generelt for å drive virksomheten vår, er vi avhengig av å kunne dele og overføre personopplysningene dine til andre ECCO- og KRM-partnere og tredjeparter, for eksempel IT-leverandører, markedsføringsbyråer, logistikkleverandører, betalingsleverandører mv.

     

    Du kan være sikker på at vi ikke vil selge eller leie ut personopplysningene dine til tredjeparter for at de skal kunne bruke personopplysningene dine til egne direkte markedsføringsformål, med mindre du uttrykkelig har samtykket til dette.

     

    Når vi bruker databehandlere til å behandle personopplysningene på våre vegne, krever vi at de bare behandler personopplysningene dine i samsvar med våre instruksjoner. Vi krever også at databehandlere signerer relevante kontrakter som gir tilstrekkelige garantier til at de gjennomfører hensiktsmessige tekniske og organisatoriske tiltak på en slik måte at databehandlingen oppfyller kravene i gjeldende personvernregelverk og sikrer at rettighetene dine er ivaretatt.

     

    Hvis vi deler personopplysningene dine til tredjeparter, som ikke  opptrer som databehandler under vår ledelse, men som uavhengige behandlingsansvarlige, gjør vi vårt beste for å sikre at de er troverdige og har implementert  hensiktsmessige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysningene dine og at de bekrefter at de overholder gjeldende personvernregelverkog ikke bruke personopplysninger de har fått av oss til andre formål enn å levere avtalte tjenester og utføre statistisk analyse på en anonymisert måte.

     

    Les avsnittene nedenfor om hvordan vi deler personopplysningene dine.

    • 3.1 Kategorier av mottakere

      Hovedkategoriene av potensielle mottakere av personopplysningene dine er:

       

      A, Tjenestetilbydere

      Vi kan dele personopplysningene dine med de pålitelige tredjepartsleverandørene våre, som på våre vegne driver, vedlikeholder og/eller støtter IT-systemene våre og IT-infrastrukturen vår, nettstedene våre, administrerer betalingsløsninger, utfører statistisk analyse, sender nyhetsbrev, leverer varer du har kjøpt fra oss, gir kundestøtte og utfører andre viktige tjenester for oss.

       

      B. Andre KRM-partnere

      Hvis du har opprettet en konto hos oss, kan vi dele personopplysningene dine til andre selskaper som eies eller kontrolleres av oss («KRM-partnere») for at MIN ECCO-kontoen skal fungere, jfr. AVSNITT 2.3 (NÅR DU HAR EN MIN ECCO-KONTO).

       

      Hvis du har handlet fra en av KRM-partnerne våre via nettbutikken vår, vil kundedataene offentliggjøres for at KRM-partneren skal overholde relevant regnskaps- og skatteforskrift mv.  

       

      Vi kan også dele personopplysningene dine til andre KRM-partnere i andre situasjoner, slik at de kan gi oss relevante tjenester.

       

      C. Andre ECCO-partnere

      Vi kan dele personopplysningene dine til ECCO Sko A/S med registrert adresse på Industrivej 5, 6261 Bredebro, Danmark og andre selskaper som eies eller kontrolleres av ECCO Sko A/S eller eier eller kontrollerer ECCO Sko A/S («ECCO-partnere») for at de skal kunne tilby oss relevante tjenester.

       

      D. Juridiske etterfølgere

      Overføring av personopplysningene dine til en annen juridisk enhet kan forekomme som en del av en overføring av virksomheten vår eller deler av den i form av omorganisering, salg av eiendeler, konsolidering, fusjon eller lignende.

       

      E. Annen informasjonsdeling

      Der du i tillegg har gittsamtykke til utlevering av personopplysningene dine eller hvor deling er nødvendig for å oppnå formålet(ene) de ble samlet inn for, kan personopplysninger også bli delt i særskiltesituasjoner der vi har grunn til å tro at det er nødvendig for å identifisere, kontakte eller ta rettslige skritt mot noen som skader eller forstyrrer (med vilje eller utilsiktet) våre rettigheter eller eiendom, brukere eller andre som kan bli skadet av slike aktiviteter, eller på annen måte der det er nødvendig for etablering, utøvelse eller forsvar av rettslige krav. 

    • 3.2 Overføring av data til tredjeland

      Bruk av tjenesteleverandører og offentliggjøring av personopplysningene dine til andre ECCO- og KRM-partnere og andre mottakere kan innebære overføring av personopplysningene dine til land som ikke har personvernregulering på samme nivå som i jurisdiksjonen din og som ikke anses å sikre et tilstrekkelig nivå av beskyttelse av personopplysninger slik som EU-kommisjonen eller en nasjonal tilsynsmyndighet (såkalte "usikre tredjeland"). Slike land inkluderer, men er ikke begrenset til, USA, Canada, Kina, Hong Kong, Macau, Taiwan, Vietnam, Singapore, Thailand, Malaysia, Japan, Sør-Korea, Indonesia, Australia og New Zealand.

       

      Vi krever at alle mottakere av personopplysningene dine sørger for passende forholdsregler for å beskytte personopplysningene dine, når de overføres til "usikre tredjeland", ved å overholde standard personvernklausuler vedtatt av EU-kommisjonen, jf. GDPR artikkel 46 (2). Se følgende lenke for å få mer informasjon om de standard personvernklausulene vi bruker her. Hvis mottakeren er sertifisert under US Privacy Shield, anses dette også å gi tilstrekkelige garantier for å beskytte personopplysningene dine, jfr. EUs generelle personvernforordning § 46 (2). Klikk her for å få mer informasjon om US Privacy Shield.  

       

      Hvis du har spørsmål, kan du kontakte våre kundeservicerepresentanter i samsvar med AVSNITT 1 (VÅRE KONTAKTDETALJER).

  • 4. SLIK BEVARER OG SLETTER VI DATAENE DINE

    Personopplysningene dine bevares i et skjema som tillater identifisering av deg ikke lengre enn det som er nødvendig for det formålet personopplysningene samles inn for og som er rettslig begrunnet. Dette innebærer at vi vil beholde og behandle personopplysningene dine så lenge vi yter tjenester til deg og deretterbeholde dem så lenge det vil være nødvendig for løsning av eventuelle etterfølgende potensielle tvister som kan oppstå eller så lenge loven tilsier. Deretter vil vi enten slette personopplysningene dine eller anonymisere dem slik at de ikke lenger kan brukes til å identifisere deg. 

     

    Vi sletter all informasjon som etter vår vurdering synes å være unøyaktig eller utdatert som følge av tiden som er gått siden den ble samlet inn eller på grunn av annen informasjon som vi er i besittelse av.

     

    Vi vil også slette eller anonymisere personopplysningene dine uten unødig opphold, på skriftlig forespørsel fra deg med mindre vi har et gyldig rettslig grunnlag til å fortsette å beholde personopplysningene dine. Se også AVSNITT 5 (RETTIGHETENE DINE, HVORDAN DU SKAL TREKKE TILBAKE SAMTYKKENE DINE OG AVREGISTRERE DEG). 

  • 5. RETTIGHETENE DINE, HVORDAN DU SKAL TREKKE TILBAKE SAMTYKKENE DINE OG AVREGISTRERE DEG

    Du har visse rettigheter i henhold til gjeldende personvernforordning. Noen rettigheter er komplekse og inkluderer unntak, derfor anbefaler vi at du leser relevante lover og veiledning fra myndighetene for fullstendig forklaring av disse rettighetene. Du kan imidlertid finne et sammendrag av rettighetene dine, hvis du leser seksjonene nedenfor.

    • 5.1 Retten til tilgang

      Du har rett til å få bekreftelse på om personopplysningene dine behandles av oss eller ikke. I tillegg har du rett til å få mer detaljert informasjon om personopplysningene og behandlingen av oss og under visse omstendigheter retten til å motta en kopi av disse personopplysningene.

    • 5.2 Retten til endring

      Du har rett til å få unøyaktige personopplysninger om deg rettet, og, med hensyn til formålet med behandlingen, få ufullstendige personopplysninger fullført.

    • 5.3 Retten til å slette

      I noen tilfeller har du rett til å få slettet personopplysningene dine uten unødig opphold. Disse omstendighetene inkluderer; i) personopplysningene er ikke lenger nødvendige i forhold til formålene de ble samlet inn for eller på annen måte behandlet; ii) du trekker tilbake samtykket til samtykkebasert behandling; iii) behandlingen er for direkte markedsføring og iv) personopplysningene behandles ulovlig. Det er imidlertid visse generelle unntak av retten til å slette. Disse generelle unntakene inkluderer når behandling er nødvendig; i) for å utøve retten til ytringsfrihet og informasjon; ii) for overholdelse av en rettslig forpliktelse eller iii) for etablering, utøvelse eller forsvar av rettslige krav. 

    • 5.4 Retten til begrensning av behandling

      I noen tilfeller har du rett til å begrense behandlingen av personopplysningene dine. Der behandlingen er begrenset, kan vi fortsette å lagre personopplysningene dine. Vi vil imidlertid ellers kun behandle dem i) med ditt samtykke; ii) for etablering, utøvelse eller forsvar av rettslige krav; iii) for beskyttelse av rettighetene til en annen fysisk eller juridisk person eller iv) av hensyn til viktig offentlig interesse. 

    • 5.5 Retten til dataportabilitet

      I den grad det juridiske grunnlaget for behandlingen er ditt samtykke, og slik behandling utføres med automatiserte midler, har du rett til å motta personopplysningene dine i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format. Denne retten gjelder imidlertid ikke hvor den vil påvirke andres rettigheter og friheter negativt.

    • 5.6 Retten til å motsette seg behandling av personopplysninger

      Du har rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine, men bare i denutstrekning hvor det juridiske grunnlaget for behandlingen er at behandlingen er nødvendig for i) utførelsen av en oppgave i offentlig interesse eller utøvelse av enhver offisiell myndighet i ECCO; eller ii) hensikten med de berettigede interessene oppnås av oss eller en tredjepart. I så fall vil vi slutte å behandle personopplysningene dine, med mindre vi kan påvise overbevisende legitime grunner for behandlingen, som tilsidesetter dine interesser, rettigheter og friheter eller behandlingen er for etablering, utøvelse eller forsvar av rettslige krav.

       

      Du har også rett til å motsette deg behandling av personopplysningene dine for direkte markedsføringsformål (inkludert profilering for direkte markedsføring). Hvis du fremmer en slik innsigelse, vil vi slutte å behandle personopplysningene dine for dette formålet.

    • 5.7 Retten til å trekke tilbake samtykke

      I den grad det rettslige grunnlaget for behandlingen er samtykket ditt, har du rett til å trekke tilbake samtykket når som helst.

       

      Hvis du trekker deg fra et gitt samtykke, vil vi slutte å behandle personopplysningene dine, med mindre og i den grad fortsatt behandling er tillatt eller påkrevd i henhold til gjeldende personvernregelverk eller andre gjeldende lover og forskrifter. Tilbaketrekningen av samtykket ditt vil under ingen omstendighet påvirke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før tilbaketrekningen.

       

      Hvis du avstår fra å gi nødvendige samtykker, eller senere trekker tilbake samtykkene, vil vi ikke lenger kunne tilby deg alle de tilgjengelige tjenestetilbudene. 

    • 5.8 Retten til å klage til tilsynsmyndighet for datavern

      Du kan alltid sende inn en klage til den lokale tilsynsmyndigheten. Datatilsynet er tilsynsmyndighet i Norge og kan kontaktes:.

       

      Datatilsynet

      PO. Boks 8177 Dep.,

      0034 Oslo

      Norge

      www.datatilsynet.no

       

      Vi gjør vårt beste for å sikre at vi beskytter personopplysningene dine samt holder deg informert om hvordan vi behandler personopplysningene dine og overholder gjeldende personvernregelverk. Hvis du ikke er fornøyd med behandlingen og beskyttelsen av personopplysningene dine eller informasjonen du har mottatt fra oss, oppfordrer vi deg til å informere oss for at vi skal kunne forbedre oss. Vi ber deg om å ikke nøle med å kontakte oss hvis du vil benytte deg av rettighetene dine.

       

      Ta kontakt med oss via kontaktdetaljene oppført i AVSNITT 1 (VÅRE KONTAKTDETALJER). Vi ønsker også at du gir oss relevant informasjon til å behandle forespørselen din, inkludert fullt navn og e-postadresse, slik at vi kan identifisere deg. Vi vil besvare forespørselen din uten unødig forsinkelse.

       

      Du kan alltid trekke tilbake samtykket til å motta nyhetsbrev etc. og avmelde deg fra en e-postliste ved å følge instruksjonene i e-poster eller annen kommunikasjon du mottar fra oss.

       

      Hvis du har opprettet en konto hos oss, kan du også administrere og slette kontoen din ved å logge deg på kontoen din.

  • 6. LENKER TIL ANDRE NETTSTEDER

    Vi tilbyr lenker til tredjeparts nettsteder. Disse tilknyttede nettstedene er ikke under vår kontroll, og vi kan derfor ikke holdes ansvarlig for slike tredjeparter knyttet til nettstedene våre. Før du oppgir personopplysningene dine på et annet nettsted, anbefaler vi at du undersøker vilkårene for bruk av nettstedet og personvernerklæringen.

  • 7. ENDRINGER AV DENNE PERSONVERNERKLÆRINGEN

    Vi forbeholder oss retten til, etter eget skjønn, å legge til, endre eller fjerne deler av denne personvernerklæringen i fremtiden for å sikre at informasjonen her gir relevant og tilstrekkelig informasjon om innsamlingen og behandlingen av personopplysningene dine.

     

    Denne personvernerklæringen må suppleres med annen informasjon mottatt fra oss eller en annen ECCO- eller KRM-partner samt andre vilkår og betingelser som gjelder for dette nettstedet, eller som du har samtykket til som en del av samhandling med oss eller en annen ECCO- eller KRM-partner.

    Du kan alltid finne den oppdaterte versjonen av personvernerklæringen vår på no.ecco.com  

     

    Hvis du har samtykket til å motta nyhetsbrev og annen informasjon fra oss, vil vi også informere deg direkte om eventuelle oppdateringer av denne personvernerklæringen via e-post.

     

    Versjon 05.2018

     

    ECCO & KRM Affiliates

    Land

    ECCO Distributors DAC

    Ireland

    ECCO France S.A.S.

    France

    ECCO Holding A/S

    Denmark

    ECCO Holst A/S

    Denmark

    ECCO Leather B.V.

    The Netherlands

    ECCO Shoes Trade Ltd.

    Turkey

    ECCO Shops Vestdanmark A/S

    Denmark

    ECCO Sko A/S

    Denmark

    KRM (Austria) GmbH

    Austria

    KRM (Cyprus) Ltd.

    Cyprus

    KRM (Czech Republic) s.r.o.

    Czech Republic

    KRM (Danmark) A/S

    Denmark

    KRM (Deutschland) GmbH

    Germany

    KRM (Great Britain) Ltd.

    UK

    KRM (Hungary) Kft.

    Hungary

    KRM (Norway) AS

    Norway

    KRM (Poland) Sp.z.o.o.

    Poland

    KRM (PORTUGAL), LDA

    Portugal

    KRM (Sweden) AB

    Sweden

    KRM Adriatic d.o.o.

    Croatia

    KRM AG

    Switzerland

    KRM FootwearRomania SRL

    Romania

    KRM Footwear d.o.o. Beograd-Novi Beograd

    Republic of Serbia

    KRM Kenkä Oy

    Finland

    KRM OBUTEV SL, trgovsko podjetje, d.o.o.

    Slovenia

    KRM Retail (Slovakia) s.r.o.

    Slovakia

    KRM Switzerland AG

    Switzerland

    SIA KRM Baltic

    Latvia